Home          Raid's       Euro Cade       Links    

                                

 

Over deze site / club.

Om heel eerlijk te zijn is er officieel  geen "Suzuki Cavalcade Club Holland. Deze site is echter ontstaan nadat ik enthousiast gemaakt werd op een Cavalcaderijders bijeenkomst in de zomer van 2007.

Het is als volgt ontstaan.

De Suzuki Cavalcade is een nogal schaarse motor in Europa. Als tegenhanger van de Honda Goldwing, Yamaha Venture en de Kawasaki Voyager heeft Suzuki van 1985 tot 1988 de Cavalcade op de markt gebracht. Hierbij waren de belangrijkste afzetmarkten de Verenigde Staten en Canada. Daar zocht ik dan ook altijd naar informatie over deze motor. Ikzelf bezit een LX uit 1987. Op het internet vond ik, naast een aantal sites in Amerika / Canada, ook informatie over een Suzuki Cavalcade Club uit België, Engeland en Zweden.

Begin 2007 kreeg ik plotseling een mailtje uit België dat er in 2007 een Cade Raid werd georganiseerd door de Suzuki Cavalcade Club uit Engeland. Ik werd uitgenodigd om ook naar dit treffen te komen. Dit treffen werd georganiseerd voor alle Europese Cavalcaderijders. Om het zo centraal mogelijk te houden werd het georganiseerd in het Nederlandse Harlingen. Voor mij een klein stukje rijden. Al snel had ik besloten om te gaan. Ondanks de slechte weersomstandigheden, tentje in de aanhanger en gaan. Ik was er als eerste maar al snel arriveerde de Engelse club met drie Cavalcade's. Later die dag kwamen ook de Belgische en Duitse Cavalcade's en zelfs een Fins Cavalcade-echtpaar was naar Harlingen gekomen. Volgens mij kwam als laatste nog een andere Nederlandse Cavalcade. Deze rijder (Leo "Splendid" Schneider) is er mede oorzaak van het ontstaan van het initiatief tot deze `club`.

Nadat gedurende het gehele weekend op een gemoedelijke manier contacten werden opgebouwd en onderhouden kwamen Leo en ik tot ontdekking dat wij in Nederland een forum misten waar de Nederlandse Cavalcadebezitter contact kan krijgen met andere Cavalcade bezitters. Gezamenlijk besloten wij hier iets aan te doen. Leo zou actief proberen Cavalcadebezitters te benaderen om ze bij dit initiatief te betrekken en ik zou proberen een website op te zetten waar informatie over deze club (ik spreek liever van Cavalcade rijders groep) verzamelt kan worden.

Voorlopig dus geen officiële club. Dus geen contributie, geen reglement en geen verplichtingen. Alleen van liefhebbers, met liefhebbers voor liefhebbers. Niemand heeft enige verplichting en dus is alles vrijblijvend. Iedereen heeft de vrijheid om iets te organiseren, vragen te stellen of aan te bieden. Laat het mij weten en ik zorg er voor dat het zichtbaar wordt op deze site.

Lijkt het je wat?

Meld je aan voor een plekje op Euro Cade. Wie weet ontstaat er op deze manier een selecte groep Cavalcade bezitters die met elkaar deze fantastische motor in top conditie weet te houden.

Schroom niet en meld je aan op : ron@suzukicavalcade.nl

 

Met vriendelijke groet,

Ron van Haastere.