Home

 

Tourtocht Veluwe 22-08-2009

Helaas waren er dit jaar niet zo veel Nederlandse Cavalcade's aanwezig tijdens het treffen in Duitsland. Om toch met elkaar in contact te kunnen komen is tijdens de raid in Duitsland het idee ontstaan om dit jaar een tourtocht in Nederland te organiseren. Graag nodig ik dan ook iedereen uit om zaterdag 22-08-2009 deel te nemen aan de tourtocht op en rondom de Veluwe. Er is gekozen voor de Veluwe omdat dit een mooi gebied is in Nederland en ook redelijk centraal ligt. Dit maakt dat het aanrijden naar het beginpunt voor iedereen binnen de mogelijkheden komt te liggen.

Verslag van deze (voor mij zéééééér geslaagde) tourtocht.

Hoewel ik dat normaal gesproken niet snel toe zal geven was ik vooral toch wel enigszins gespannen. Ik ben het namelijk niet gewend om dit soort dingen te organiseren en was dan ook wel hoopvol maar toch.... Het duurde enige tijd tot de aanmeldingenstroom echt op gang kwam. Ik was al blij geweest met een tiental motoren zodat mijn moeite niet voor niets zou zijn geweest. Echter al mijn verwachtingen werden overtroffen. 9 echte Cavalcade's en een aantal echt gezellige gastrijders kwamen op het startpunt waar we even na twaalven voor de eerste etappe vertrokken.

Startpunt:

Eethuis "de Bosrand". Leuvenumseweg 10 - 3847 LD - Harderwijk

Een woord vooraf door de ervaren toertochtorganisator Henk Bierman

Eerste stop bij pannekoekenhuis Berg en Dal in Hoog Soeren. Een langere pauze om even lekker te kletsen, ervaringen uit te wisselen, een hapje en drankje en sanitair.

En weer opstappen voor het tweede gedeelte.

Eigenlijk zijn het best grote motoren !?!

Einde van de tocht op de Postbank. Wij reden een parkeerplaats verder omdat het bovenop eigenlijk te druk was. Hier hebben we nog even onze ervaringen uit kunnen wisselen. Uit jullie reacties en het dankwoord kon ik opmaken dat deze tocht ook voor jullie geslaagd was. Ik heb er enorm van genoten en wil iedereen toch bedanken voor het komen naar deze tocht. Wat mij ook opviel was dat er tijdens de tocht erg gedisciplineerd en saamhorig is gereden. Hiervoor verdienen wij allemaal een compliment.

Ook hebben sommige gastrijders zeldzame motoren.

Een van de aanwezige Cavalcaderijders is MAG medewerker Bob Bruyn. Tijdens de lunch heeft hij ons bekend gemaakt met de belangenvereniging  van motorrijders. Hij heeft ons uitgenodigd eens na te denken over het lidmaatschap van deze organisatie. Vergeet dat niet, ik ben al lid, en raad het iedereen aan.

Einde tocht: Postbank Rheden.