Home                  Raid's                2007                  2008                 2010            

                                                                              

 

 Verslag Cavalcade Raid 2011.

Er zijn enorm veel foto's gemaakt die ik nog niet allemaal binnen heb. Ik zal later nog foto's bij plaatsen en wellicht het verslag bij de foto'saanpassen.

United Kingdom

01 t/m 04 July 2011

Het treffen van dit jaar was rondom het Baskerville Hall Hotel in Wales vlakbij Hay-On-Wye.
Het
web adres is: www.baskervillehall.co.uk


Donderdagmiddag rond 17:00 uur arriveren Henk en Ingrid Bierman bij ons in Harderwijk. Wij hadden afgesproken hier te eten, nog even snel een bakkie koffie en dan te gaan. Ons weekend begon direct erg goed. Henk en Ingrid hadden een cadeau voor onze Cavalcade meegenomen. Zij hebben bij een bedrijf een spiegel voor in de topkoffer laten graveren.

         

 (te bestellen bij www.creattent.nl)

 Deze moest natuurlijk nog voor de raid gemonteerd worden. Met de nieuwe spiegel in de topkoffer zijn we aar Hoek van Holland  vertrokken.

 We hadden afgesproken bij een tankstation aan de rijksweg bij Vlaardingen te wachten op onze vrienden uit België. Omdat er in de buurt nogal aan de weg gewerkt  werd moesten wij even wachten maar al snel waren Yves, Sandrine, Pascal en Loïc aanwezig.  Daar vandaan was het nog een kwartiertje naar de boot en zijn we ingescheept. Kort nadat wij aan boord waren gegaan kreeg ik onverwacht telefoon van Leo Schneider. Hij bleek samen met Sheila en Remon Mersmann op dezelfde boot te zitten. Na nog even gezellig door het schip te hebben gelopen en wat te hebben gedronken zijn we rond 23:30 naar bed gegaan. we moesten de volgende dag immers vroeg op en de 410 kilometer naar Hay on Wye rustig afleggen.

Vanaf Harwich zijn we met 6 Cavalcade's ten noorden van Londen naar het treffen in Hay on Wye gereden.  In het begin hebben we gereden  langs kleinere wegen maar dat nam erg veel tijd. Het tweede gedeelte is dan ook via de snelweg naar Cheltenham gegaan waar we hadden afgesproken met Tony Taylor. Tony nam ons de laatste 90 kilometer op sleeptouw naar het Hotel. Hier kregen we al een kleine indruk van de schoonheid van Wales. Rond 17:00 uur kwamen wij bij het hotel Bakerville Hall aan.

Zaterdag is a de fotoshoot de traditionele tour in de omgeving. Ik heb zelf el wat foto's gemaakt maar zoals ieder jaar komen de meeste en mooiste foto's van Yves en Sandrine.

Yves in actie

Uiteraard is er op de Raid, tijdens de rustmomenten,ook veel tijd om brommers te kieken. En over de techniek of wat dan ook te praten.

Na de fotoshoot is er een tourrit gereden van ongeveer 145 kilometer. De tour ging via provinciale wegen naar een dam. Bij de dam is er een pauze ingelast en daarna zijn we via een natuurgebied terugreden naar het hotel.

Zaterdagavond is er een gezamenlijke maaltijd georganiseerd. En na het eten zijn de plannen bekend gemaakt voor de toekomstige raids.   2012 Frankrijk Of België, 2013 Finland, 2014 Holland of België en 2015 Noorwegen. Later op de avond zijn er filmbestanden getoond door Yves van de vorige raids.

Zondag is traditioneel een dag voor ontspanning waarbij ieder zijn eigen plan kan trekken. Met een klein groepje van 5 motoren zijn wij op advies van Pater Ted op zoek gegaan naar watervallen in een natuurgebied. Wat wij toen allemaal hebben gezien heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Wat is Wales onbeschrijfelijk .mooi. Van "fucking unbelievible" naar emotioneel koude rillingen en tot kippenvel aan toe heb ik gehoord en gezien. We zijn over weggetjes gereden die net een motor breed waren, binnenhaakse haarspeldbochtjes van  twee meter breed en hellingen van 20% op en af. Dit was voor mij veruit de mooiste dag van de raid.

De laatste avond nog gezellig gegeten en gedronken. Er werden al vast foto's getoond die gedurende het weekend zijn gemaakt. Ook waren er leden die op tijd naar bed gingen in verband met de terugreis.

Maandag om 6:30 op gestaan zodat wij 7:30 konden ontbijten en ron 8:15 vertrekken. Om niet twee maal dezelfde route te rijden zijn wij ten zuiden van Londen terug gereden naar Dover. Wij komen waarschijnlijk nooit meer met de motor in Engeland. Deze route is ongeveer 400 kilometer. Vol goede moed vertrokken maar na 100 kilometer sloeg het noodlot toe. Pascal kreeg een lekke achterband en het heeft wel 3 uur geduurd voordat deze gerepareerd was en wij verder konden.  Wij zijn daarna via de snelweg naar Dover vertrokken waar we de trein naar Calais hebben genomen. In 35 minuten naar de overkant is ook best bijzonder. Kort na de tunnel hebben wij nog wat gedronken en afscheid genomen van onze Belgische vrienden. Samen met Hen en Ingrid zijn we naar Oostende vertrokken waar wij onze laatste overnachting geboekt hadden..

   

En dan 5 juli van Oostende terug naar huis. Om 16:15 stonden wij weer voor de deur. Moe maar enorm voldaan. Wie weet zij wij er volgend jaar weer bij.