Home                 Raid's

                    

Cavalcade Raid 2012

Frankrijk

De Cavalcade raid 2012 is dit jaar worden georganiseerd in Frankrijk.

De locatie waar we elkaar dit jaar hebben ontmoet is:

Domaine du Haut des Bluches
5 route des planches - 88250 LA BRESSE

De Raid zit er alweer op. Hier volgt het beknopte verslag.

Ik ben samen met Ellen vertrokken vanaf Harderwijk naar Apeldoorn. Daar hadden wij afgesproken met Henk en Ingrid Bierman om vanaf daar samen naar Landenne (de woonplaats van Yves en Sandrine Rummers) in België te rijden. In het plaatselijke hotel zouden wij overnachten. Daar waren David en Ronnie Hebblethwaite, vanuit Engeland, eerder deze dag aangekomen. Wij waren nog niet zo lang in het hotel toen er een enorme regenbui over ons uitstortte. Toen deze bui voorbij was zijn wij gezamenlijk ergens in de buurt een gezonde portie Vlaamse frieten gaan eten. De volgende ochtend zijn we naar een afgesproken plek gereden waar nog meer Cavalcaderijders zouden samenkomen. Met 7 Cavalcades zijn we vrijdag verder naar La Bresse in Frankrijk gereden.

We hebben gelukkig goed weer gehad en daardoor een geweldige tourrit kunnen rijden onder leiding van Rudy en Yves. De Tour ging vanaf La Bresse naar de Grand Ballon (op ruim 1300 meter hoogte) waar we van een geweldig uitzicht konden genieten.

Met een, voor Nederlanders, oogstrelend en prachtig uitzicht.

Onderweg in een schilderachtig plaatsje even uitblazen en de inwendige mens verwennen.

foto van : Henk Bierman

en zoals altijd onderweg even tijd voor een traditionele groepsfoto.

Hoewel wij er allemaal van overtuigd zijn dat de organisator zijn uiterste best heeft gedaan viel de accommodatie erg tegen. De klantvriendelijkheid was erg laag Wij werden erg aan ons lot over gelaten. De kantine en bar waren erg beperkt open. Gelukkig was er elders voldoende bier te koop en voor even waren wij in het bezit van een van de grootste bierkoelers van Frankrijk.

Zondag werden wij wakker tijdens een flinke regenbui. Er werd dan ook niet gereden deze dag. In gezamenlijke verveling hebben we lekker zitten kletsen over onze motoren en onder het genot van vele drankjes plannen gemaakt voor de toekomst. Finland 2013 zit er voor mij niet in. Het is te ver, mijn Ellen redt het gewoon niet, en het risico 4500 kilometer te rijden nemen wij dan ook niet. Wel is besloten de Raid van 2014 in Nederland te organiseren. Henk & Ingrid Bierman, Leo & Sheila Schneider en Ellen en ik nemen deze organisatie op ons. De eerste gesprekken zijn gevoerd en ik kan jullie alvast vertellen dat wij voldoende ideeën hebben er een topweekend van te maken. Volg de site en wij hopen medio 2013 de definitieve plannen op de site te kunnen zetten.

Maandagmorgen zat de Raid er op. Omdat de 700 kilometer naar huis ons iets teveel was voor één dag hebben wij nog een overnachting gepakt in Valkenburg. Lekker nog even mensen kijken vanaf een terrasje. Heerlijk!

Moe maar voldaan zijn wij dinsdagmiddag thuis aangekomen. Het hoofd vol mooie herinneringen. Hoewel ik woensdag weer moest weken heb ik deze nacht in mijn dromen de tour van zaterdag nog eens over gedaan. Haarspeldbochtje naar links en verder naar boven, en nog eens en nog eens en......... daarna naar beneden vroeoeoeoeoeoeoeoemmmmmmm. Zo plat zijn wij nog nooit door de bochten gegaan. Geweldig! Mooi die dromen maar..........................wij hebben het ook in het echt gedaan.

Ik wil iedereen bedanken die er aan hebben bijgedragen dit weekend weer onvergetelijk laten zijn. Wij hadden het in ieder geval voor geen goud willen missen. Ik hoop dan ook dat wij in 2014, een gastvrije Raid kunnen organiseren waar vele Cavalcaderijders even hun paradepaardje komen laten bewonderen.